PESHAWARI CHAPLI KABAB RECIPE RESTAURANT STYLE | How to Make Chapli Kebab | Pakistani Street Food




Ingredients:

Minced beef - 1/2 kg

Onion paste -1 cup

Garlic paste - 1 1/2 tablespoons

Ginger paste - 1 1/2 tablespoons

Garam Masala - 1/2 table spoon

Turmeric powder - 1/2 table spoon

Soy sauce - 1/2 table spoon

Black cumin powder - 1/4 teaspoon

Black pepper powder - 1/4 teaspoon

Nutmeg powder - 1/4 teaspoon

Chili powder - 1/4 teaspoon

Salt - 1 1/2 teaspoons

Cumin powder - 1/2 teaspoon

Coriander powder - 1/2 teaspoon

Lemon juice - 1 teaspoon

Raw chilli powder - 4/5 hours

Mustard oil - 1 tablespoon

Curd- 2 tablespoons

 

I am mixing everything well.

After 30 minutes

 

Before putting it in the oven ......

Coriander leaves - 1/4 cup

Mint leaf sprouts - 2 tablespoons

Tomato sprouts - 1/2 cup

Bason - 2 tablespoons

 

Making ¼ inch thick patties. Now I am frying it in low medium heat until cooked thoroughly. Frying both sides properly. The Chapli Kabab is ready to be served.

 

 

উপকরনঃ

গরুর মাংসের কিমা – ১/২ কেজি

পেঁয়াজ বাটা -১ কাপ

রসুন বাটা- ১ ১/২ টেবিল চামচ

আদা বাটা- ১ ১/২ টেবিল চামচ

গরম মশলা - ১/২ টেবিল চামচ

হলুদ গুঁড়া -  ১/২ টেবিল চামচ

সয়া সস - ১/২ টেবিল চামচ

কালোজিরা গুঁড়া – ১/৪ চা চামচ

গোল মরিচ গুঁড়া – ১/৪ চা চামচ

জয়ফল গুঁড়া – ১/৪ চা চামচ

মরিচ গুঁড়া – ১/৪ চা চামচ

লবণ  – ১ ১/২ চা চামচ

জিরা গুঁড়া – ১/২ চা চামচ

ধনিয়া গুঁড়া – ১/২ চা চামচ

লেবুর রস – ১ চা চামচ

কাঁচা মরিচ কুঁচি – ৪/৫ টা

সরিষার তেল -১ টেবিল চামচ

 

সব কিছু ভালো করে মিশিয়ে নিচ্ছি।

৩০ মিনিট পর

 

চুলায় দেওয়ার আগে......

ধনে পাতা কুঁচি – ১/৪ কাপ

পুদিনা পাতা কুঁচি -২ টেবিল চামচ

টমেটো কুঁচি – ১/২ কাপ

বেসন – ২ টেবিল চামচ


Comments

Popular Posts