PESHAWARI CHAPLI KABAB RECIPE RESTAURANT STYLE | How to Make Chapli Kebab | Pakistani Street Food
Ingredients:
Minced beef - 1/2 kg
Onion paste -1 cup
Garlic paste - 1 1/2 tablespoons
Ginger paste - 1 1/2 tablespoons
Garam Masala - 1/2 table spoon
Turmeric powder - 1/2 table spoon
Soy sauce - 1/2 table spoon
Black cumin powder - 1/4 teaspoon
Black pepper powder - 1/4 teaspoon
Nutmeg powder - 1/4 teaspoon
Chili powder - 1/4 teaspoon
Salt - 1 1/2 teaspoons
Cumin powder - 1/2 teaspoon
Coriander powder - 1/2 teaspoon
Lemon juice - 1 teaspoon
Raw chilli powder - 4/5 hours
Mustard oil - 1 tablespoon
Curd- 2 tablespoons
I am mixing everything well.
After 30 minutes
Before putting it in the oven ......
Coriander leaves - 1/4 cup
Mint leaf sprouts - 2 tablespoons
Tomato sprouts - 1/2 cup
Bason - 2 tablespoons
Making ¼ inch thick patties. Now I am frying it in low medium heat until
cooked thoroughly. Frying both sides properly. The Chapli Kabab is ready to be
served.
উপকরনঃ
গরুর মাংসের কিমা – ১/২ কেজি
পেঁয়াজ বাটা -১ কাপ
রসুন বাটা- ১ ১/২ টেবিল চামচ
আদা বাটা- ১ ১/২ টেবিল চামচ
গরম মশলা - ১/২ টেবিল চামচ
হলুদ গুঁড়া - ১/২
টেবিল চামচ
সয়া সস - ১/২ টেবিল চামচ
কালোজিরা গুঁড়া – ১/৪ চা চামচ
গোল মরিচ গুঁড়া – ১/৪ চা চামচ
জয়ফল গুঁড়া – ১/৪ চা চামচ
মরিচ গুঁড়া – ১/৪ চা চামচ
লবণ – ১ ১/২ চা
চামচ
জিরা গুঁড়া – ১/২ চা চামচ
ধনিয়া গুঁড়া – ১/২ চা চামচ
লেবুর রস – ১ চা চামচ
কাঁচা মরিচ কুঁচি – ৪/৫ টা
সরিষার তেল -১ টেবিল চামচ
সব কিছু ভালো করে মিশিয়ে নিচ্ছি।
৩০ মিনিট পর
চুলায় দেওয়ার আগে......
ধনে পাতা কুঁচি – ১/৪ কাপ
পুদিনা পাতা কুঁচি -২ টেবিল চামচ
টমেটো কুঁচি – ১/২ কাপ
বেসন – ২ টেবিল চামচ
Comments
Post a Comment